Elektrikli Bisiklete Ehliyet Zorunluluğumu Geliyor ?

Yazar: Furkan Tarih: 20:10 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

Ulaşım kolaylığı ve ehliyet zorunluluğu olmaması sebebiylede ülkemizde oldukça yaygınlaşmaya başlayan elektrikli bisiklet kullanımınada ehliyet zorunluluğu getirildi. Artık elektrikli bisiklet sürücüleri A1 ehliyete sahip olması gerekiyor.

Konuyla ilgili haberler şöyle ;


"Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla 28 Mart’ta yapılan toplantıdan şu sonuç çıktı “Gücü 0.25 kilovattan ve hızı ise 25 kilometreden az olan elektrikli bisikletlerin, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde tanımlanan motorlu bisiklet sınıfına alındığı, A1 sınıfı sürücü belgesi kullanılması gerektiği, sürücü belgesi olmayanlar hakkında Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. Maddesi gereğince ehliyetsizlikten 600 TL adli para cezası uygulanacağının halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. Ehliyetsiz sürücü aynı zamanda araç sahibi değil ise araç sahibine de ayrıca 290 TL idari para cezası tatbik edilecek.”  (22.04.2011)
Bir başka haberde ise ;

"Elektrik kapasitesi 25 kilowattın üzerinde olan elektrikli bisiklet sürücülerine A sınıfı ehliyeti olup olmadığını soracak. Yapılan sorgulamalar kapsamında sürücünün A sınıfı ehliyeti yoksa Karayolları Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca 1609 TL para cezası kesilerek elektrikli bisikletlere el konulacak. Öte yandan elektrikli bisikletin sürücüye vekaleten verildiği öğrenilirse bisiklet sahibine de 1609 TL cezai yaptırım uygulanacak. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, trafikte elektrik bisiklet kullanan kişilerin yaşının 10 yaşa kadar düştüğü için önlemlerin artıralacağı öğrenildi."

0 yorum :